Referat: Särö IK - IFK Björkö

Särö IK - IFK Björkö (3-2)
Björkös mål gjordes av: 1-1 (24min) Joakim Lidebo och 3-2 (55min) Tom Sessink.
-
En bra och stundtals sevärd match för publiken, bra spel och bra inställning och ett oavgjort resultat hade väl varit rättvist. Björkö som för dagen spelade i svarta tröjor.
Nya fotografier ligger inlagda under Bilder/Träningsmatcher 2009.
-
När vi kom till Bukärrs konstgräsplan klockan 11:20 denna söndagsförmiddag 22 februari, så var snöskottningen av planen i full gång, med 2st traktorer. Det hade ju kommit en hel del snö under lördagskvällen och natten.
Kungsbacka kommun, vilken service allting var ordnat till matchstart, en grön och fin konstgräsplan.
Domaren blåste igång matchen och det var ett helt annat tempo och inställning från våra killar denna dag än senast. Särö tog dock kommandot och spelade lite snabbare och lite tuffare i duellerna, det var mycket armbågar i ryggarna, men vi stod upp bra.
-
(6min) Snyggt Björköanfall på vänsterkanten, där Nils spelar Julle, som lägger ut till Forse på kanten och inspel till Emil Mattsson som får ett bra skottläge. Bollen går sedan ut till Nils som skjuter, men målvakten räddar. Bra inställning och bra tempo, vi var helt klart på tårna.
(9min) Robin drar på ett långskott, men bollen går över målet.
Ställningskrig de första 20 minuterna och spelet böljar fram och tillbaka, men nu mattas tempot lite grann från bägge lagen, för det var ett högt tempo i inledningen av matchen.
-
(21min) 1-0 till Särö, när Robin tappar bollen i uppspelsfasen och Särö går snabbt till anfall, fri med William prickar Särö in 1-0, även om det var nära att Wille räddade bollen.
Men vi replikerar snabbt, (24min) inkast på vänsterkanten och Emil Mattsson går hårt åt i en duell om bollen med målvakten och bollen går vidare till Joakim Lidebo som trycker in 1-1, Joakim får därmed göra sitt första 11-manna mål någonsin. Nu spelar vi bra och har flera fina anfallskombinationer, men i den (33min) hängde vi inte med Särös snabba killar och som avslutas med ett snyggt långskott otagbart för Wille i målet. Efter målet skapar vi några bra halvchanser, men i slutet på halvleken (40min) tappar Robin åter bollen i uppspelsfasen och Särö bryter snabbt, spelar ut på sin vänsterkant där en Säröspelare rycker ifrån Emil Henricsson och skjuter ett distinkt skott i bortre burgavlen, Wille är på bollen men lyckas inte styra ut den.
Otur precis innan halvtidsvilan, men knyt näven i fickan, för spelet och inställningen är klart godkänt.
-
2:a halvlek och Mattsson fick utgå efter 2 minuter pga skada baksida lår (igen). Men nu tar vi faktiskt över spelet mer och mer, Särö verkar tröttna en del ”redan” och vi spelar nu mycket bra fotboll, med bra passningsspel. (4min) bra anfall Robin ut till Forse som spelar in till Nils och vidare till Tom men som skjuter strax utanför.
(8min) Bra spel igen där Forse spelar in till Nils, som skjuter, men skottet går strax över målet.
(9min) 3-2 Bollen går till Nils som gör en snurrfintspassning i straffområdet till Tom som skjuter in bollen i mål och även han får göra sitt första mål i IFK Björkös 11-manna lag.
Vi tar nu över spelet allt mer och (16min) en hörna som nickspecialisten Åstrand får huvudet på (snygg nick), men målvakten gör en kanonräddning. I 2:a halvlek var vi värda en kvittering, men trots allt en godkänd insats, bra spel och bra inställning, trots förlust med 3-2.
Nu är det träning i veckan som gäller för att bli ännu bättre.